Cvikovské pivo

V původních kamenných sklepích zrají kvalitní spodně kvašená piva – polotmavá třináctka Sváteční, světlý dvanáctistupňový ležák Klíč, jedenáctistupňový Hvozd, desítka Luž a osmička Sklář. Svá jména desítce, jedenáctce a dvanáctce daly nejvýraznější kopce Lužických hor, na jejichž úpatí náš pivovar stojí. Osmička nese název Sklář podle toho, že takové pivo se historicky pilo v horkých provozech místních skláren.

Na lahodnou a vyváženou chuť nepasterovaných a nefiltrovaných (kromě 11°) piv dohlíží sládek Martin Čech. Autorem receptů našich piv je sládek Miloš Hrabák, který se již podepsal pod receptury piv vařených nejen v České republice, ale i v zahraničí. V Pivovaru Cvikov zúročil své zkušenosti z Výzkumného ústavu pivovarského a sladovnického, z vaření piva i uvádění nových pivovarských technologií do provozu.  

Při výrobě používáme výhradně české suroviny – slad z Českomoravských sladoven Zábřeh, chmel odrůdy Žatecký poloraný červeňák a Premiant a pivovarské kvasnice z Výzkumného ústavu pivovarského a sladovnického. Měkká voda z 80m vrtu na úpatí Lužických hor je velmi vhodná pro piva plzeňského typu, která vaříme v našem pivovaru.

Webové stránky: http://www.pivovarcvikov.cz/



   

Novinky

10.08.2020

Podporujeme lokální ekonomiku!

LAG Podralsko se zapojuje do podpory lokální ekonomiky!

Regiony sobě je kampaň, která má pomoci, aby naše venkovské regiony byly více odolné a soběstačné. Lokální ekonomika zjednodušeně představuje místní produkci pro místní spotřebu (zboží i služby) a jejím předpokladem je fungující místní trh.

Na tomto odkazu: http://www.regionysobe.cz/ zveřejňujeme prezentace regionálních producentů, ale i dalších zájemců, které slouží k mapování a propojování místních producentů s (nejen) místními konzumenty.

Více informací